perjantai 30. tammikuuta 2009

Perunasalaatti, teema & muunnelmat

  • 4 keitettyä perunaa
  • 1 vihreä omena
  • 2 reilua ruokalusikallista kaupan kurkkusalaattia tai iso maustekurkku kuutioituna
  • reilu pala purjoa
Kastike
  • purkki kevyttä kermaviiliä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • musta-/sitruunapippuria
  • tuoretta tai kuivattua persiljaa
  • ripaus suolaa
  • sinappia
  • (kapriksia, jos pidät niistä, minä en)
Ekstrat

  • 50-100 g suolalihaa leikkeleenä (naudan paisti)
  • aurinkokuivatut tomaatit sekä säilykepaprika
Keitä perunat ajoissa, anna jäähtyä ja kuori. Paloittele perunat, omena, suolakurkku ja purjo. Sekoita kastikeainekset kulhossa ja lisää paloitellut kasvikset. Laita viileään maustumaan vähintään tunniksi. Omasta mielestäni perunasalaatin maku on parhaimmillaan vasta valmistusta seuraavana päivänä.

Vaihtelua ja väriä perunasalaattiin saa lisäämällä siihen lihaa tai punaisia kasviksia, miksei tietysti vaikka molempia.


Lihavaihtoehdoista parhaaksi on Lohikäärmeen koekeittiössä todettu naudan suolaliha, jota saa leikkeleenä kaupasta. Lisää suikaloitu liha salaattiin viimeiseksi.

Veikeää väriä ja makua tuovat aurinkokuivatut tomaatit sekä tuore tai etikkasäilötty paprika. Kuvan salaatissa on itse kuivattuja, oliviiöljyssä yrttien kera säilöttyjä tomaatteja ja kaupan säilykepaprikaa.

0 kommenttia: