Tänään aloitin ensimmäiset ujot kevätpuuhat ja tulin samalla pohtineeksi, saako helmikuussa puhua keväästä. Varsinkaan päivänä, jona perinteet velvoittaisivat kelkkamäkeen ja hillopullan syöntiin. Wikipedian viisaiden mukaan "terminen kevät on se vuoden alkupuoliskon aika, jolloin vuorokauden keskilämpötila on 0 °C:n ja 10 °C:n välillä". Jassoo, siihen taitaa mennä vielä tovi.
Omassa keittiössäni julistan kuitenkin juhlallisesti kevään alkaneeksi: ensimmäiset persiljansiemenet on nyt kylvetty. Keittiön ikkunan eteen raahattiin pihalta puolet kasvihuoneen hyllyistä, ja siemenpurkit paistattelevat nyt siellä sähkövalolla jatkettua päivää. Seuraavaksi olisi tarkoitus laittaa multaan uusi tuttavuus, punainen chili.
Samalla havaitsin myös, että riivatut pikku ystävät olivat jälleen löytäneet keittiöni ja huonekasvini. Vaikka elämän kunnioittaminen kaikissa muodoissaan onkin ylevä pyrkimykseni, askartelin parhaan tietämäni kärpäspyydyksen muovipurnukasta, vanhasta punaviinistä, sokerista ja tiskiaineesta. Tervemenoa, ruojat.
Eräkokkaajan gyros
-
Me hurahdimme muutama vuosi sitten YouTuben eräilyvideoihin. Siis
sellaisiin, joissa joku menee metsään, sytyttää nuotion tuluksilla ja
laittaa sitten nu...
1 viikko sitten
0 kommenttia:
Lähetä kommentti