perjantai 2. lokakuuta 2009

Kaalilaatikko

Syksyisin naistenlehdet kehottavat kilvan "hyödyntämään kauden kasvikset". Jotenkin tämä ärsyttävyydessään salakavala viesti oli tunkeutunut omiinkin aivoihini ja huomasin palaavani kaupasta komea kaali kainalossa. Kaalilaatikko syntyi näistä:
  • ½ litraa vettä
  • ½ kg kaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 lihaliemikuutiota
  • ½ dl puuroutuvaa riisi-ohraa
  • 300 g jauhelihaa
  • 3 rkl siirappia
  • grillaus- ja yleismaustetta
  • mustapippurirouhetta
Laita kattilaan kiehumaan vesi ja lihaliemikuutiot. Silppua kaali ja sipuli ja viipaloi porkkanat. Kun vesi kiehuu, laita kattilaan kaikki kasvikset sekä riisi. Anna kiehua n. 35 minuuttia tai riisin kypsymisen ajan.


Ruskista tällä välin jauheliha paistinpannussa ja mausta grillimausteella ja pippurilla. Lisää lopuksi kattilaan jauheliha ja siirappi ja sekoita. Jos nestettä tuntui jäävän liikaa, voit pitää kattilaa vielä hetken miedolla lämmöllä ilman kantta. Valmis!
Muista puolukkahillo :)

Tästä versiosta pidän, koska uunia ei tarvitse lämmittää. Kahden keittolevyn ja uunin samanaikainen käyttö (sen lisäksi, että se on vanhassa talossa teknisesti mahdotonta...) on melko turhaa energian käyttöä, vai kuinka.

0 kommenttia: