keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Lohipasteijat

Tarvitset:
  • 1 pkt (=1 iso levy) voi- tai lehtitaikinaa
  • 1 prk säilykelohta (tai 100-150 g kypsennettyä lohta hienonnettuna)
  • 1 prk tonnikalaa vedessä
  • 1 dl riisiä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl kuivattua tilliä (tai pieni nippu tuoretta)
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1-2 tl grillimaustetta
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 2 rkl ketsuppia
  • voiteluun 1 kananmuna
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Pilko sipuli sekä valkosipuli ja kuullota ne paistinpannussa. Lisää riisi. Kun sipulit ja riisi ovat ruskettuneet sopivasti, lisää kalat (säilykkeet liemineen). Anna kiehua, kunnes neste on haihtunut. Lisää sitten vielä mausteet (grillimauste, tilli, pippuri ja ketsuppi) ja sekoita hyvin. Jätä seos vetäytymään.

Kauli taikina ja leikkele siitä tasaisia neliöitä. Laita täyteseosta noin ruokalusikallinen neliön keskiosaan ja taita taikina vastakkaisista reunoista kiinni niin, että saat kolmioita. Nipistele tai painele haarukalla reunat huolella kiinni, ettei pasteija aukene uunissa. Reunat voi myös kostuttaa vedellä, jolloin ne on helpompi saada tarttumaan toisiinsa.

Laita leivinpaperi uuninpellille, ja valmiit pasteijakolmiot leivinpaperille. Voitele pasteijat kananmunalla, jos haluat niihin kullanruskean värin. Pistele pasteijoihin reikiä haarukalla ennen kuin laitat ne uuniin - höyry pääsee ulos ja pasteija pysyy paremmin koossa.

Paista noin 20 minuuttia, nauti hyvässä seurassa! :)

0 kommenttia: