keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Sokea jyvä löysi kanan eli kanarisottoa kaikille!

Yksi suosikkiruuistani kouluaikaan oli kanarisotto. (Oli niitä muitakin, uskokaa tai älkää.)

Seuraava kanarisottoresepti on kuitenkin syntynyt vain ja ainoastaan pyrkimyksestä jäljitellä tuota myssypäisten, äkäisten tätien loihtimaa koulupäivän pelastajaa. Aikamatkaan yläasteelle tarvitset:

  • 300 g broilerisuikaleita
  • iso sipuli
  • tölkki herkkusieniä
  • 1,5-2 dl riisiä, riisi-ohraa tms.
  • tölkki tomaattimurskaa
  • tölkki ananaspaloja (säästä myös liemi!)
  • 1-2 lihaliemikuutiota
  • tilkka vettä
  • ketsuppia
  • currya
  • pussi herne-maissi-paprikaa
  • (valkosipulia)

Valitse suuri pannu, kattila tai kasari. Kuullota sipuli ja ruskista broilerisuikaleet. Lisää pannuun myös herkkusienet.

Edellämainittujen kypsyessä tarkista, paljonko nestettä käyttämäsi riisit keitto-ohjeensa mukaan tarvitsevat, ja valmista tuo määrä nestettä tomaattimurskasta, ananasten liemestä, ketsupista ja tarvittaessa vedestä. Kaada seos pannulle lihan, sipulin ja sienten päälle, lisää liemikuutio(t) ja riisi. (Riisiä olen tässä ohjeessa käyttänyt pakkauksen "lisäkeriisi neljälle" -kohdan mukaan.) Laita sekaan tässä vaiheessa myös haluamasi mausteet, jolloin niiden maku ehtii imeytyä riisiin. Anna kiehua, kunnes riisi on kypsää.

Lopuksi lisää pataan ananaspalat ja herne-maissi-paprika, tarkista maku, anna vetäytyä hetki ja tarjoa.

Todelliseen peruskoulutunnelmaan pyrkivät voivat nauttia risoton seitsemässä minuutissa valkoisilta, naarmuisilta Arabian 70-luvun lautasilta rasvattoman maidon, näkkileivän ja toissaviikkoisen lantturaasteen kanssa :)

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh, tällä fiilistelyllä ei huomaakkaan, kun istuu jo odottamassa oppitunnin alkua. Tästä tuli innostus tehdä omaa kouluaikaista suosikkia eli herkkupaistos nimellä taisi kulkea.

Ruoka ja juoma - Kookas