torstai 12. maaliskuuta 2009

Uuden padan koeajo: Karjalanpaisti

Sain joululahjaksi Kermansaven HotPot-padan, joka on odottanut keittiössä ensimmäistä käytökertaansa aina tähän asti. Nyt hiilloksella vihdoin kypsyy karjalanpaisti, johon tarvittiin:
  • 600 g karjalanpaistilihaa (sika & nauta, 3/2)
  • 2 sipulia pilkottuna
  • 6 porkkanaa paloina
  • 2 liemikuutiota
  • mustapippurirouhetta
  • (suolaa)
  • rosmariinin oksa
  • 1-1,5 litraa vettä
Laitoin padan ensin sähköliedelle, ettei uunin lämpötila reilun puupesällisen jälkeen olisi sille liikaa. Liedellä kuullotin sipulit öljyssä, lisäsin lihapalat ja annoin niiden ruskistua vähän. Siten sekaan vesi, liemikuutiot, porkkanat ja mausteet. Vettä lisäsin kauan sitten saamani ohjeen mukaan "sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät". Laakerinlehdet olivat lopussa, ja olen vähän kyllästynytkin niihin, joten taitoin rosmariinista pienen oksan ja laitoin sen kokonaisena pataan. (Olkoon vaan perinneruoka, laitoin silti!)

Koska säälin uuden uuden patani ulkonäköä, käärin sen folioon ennen uunin pesään laittoa. Uunilämpömittaria minulla ei ole, mutta odotin, kunnes hiillos melkein lakkasi hehkumasta, ja asettelin padan arinalle mahdollisimman tasaiseen kohtaan. Nyt vain odotellaan. Tuoksu ainakin on lupaava :)

Kuvassa vasta matkalla uuniin...


EDIT: Karjalanpaisti oli uunissa koko yön ja onnistui erinomaisesti. Pata säilyi ehjänä ja folion ansiosta myös puhtaana. Myöhempienkin käyttökertojen perusteella on tälle astialle annettava lämpimät suosituksensa: kestää lieden ja uunin, pitää lämmön pitkään ja puhdistuu helposti. Sydämelliset kiitokset Joulupukille!

0 kommenttia: