tiistai 3. maaliskuuta 2009

Porsaanfile uunissa



Ohje on noin puolelle kilolle porsaan ulkofilettä.

Laita uuni kuumeneman 250 asteeseen ja ota liha huoneenlämpöön siksi aikaa. Laita file pannulla kuumaan uunin ja paista 250 asteessa noin vartin verran. Näin pinnasta tulee kauniin ruskea.

Pienennä tämän jälkeen uunin lämpöä 150 asteeseen ja paista vielä 30-40 minuuttia. Leikkaa kypsä liha sopivan kokoisiksi viipaleiksi syiden suuntaisesti ja tarjoa haluamasi lisäkkeen kanssa. Sopiviksi on Lohikäärmeen keittiössä todettu esimerkiksi homejuusto-peruna-punajuuripaistos, keitetyt/paistetut/uuniperunat sekä erilaisista peruna-porkkana-bataatti-yhdistelmistä syntyneet muhennokset, samoin punaviinikastike.

Kuvassa filepalat rosmariinin ja viime kesänä "aurinko"kuivattujen tomaattien kanssa.

2 kommenttia:

Juselius kirjoitti...

Nam, pitää kokeilla.

Keittiölohikäärme kirjoitti...

Rohkeasti vaan kokeilemaan, tässä on vaikea epäonnistua! :)