sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Homejuusto-peruna-punajuuripaistos


  • 600 g (5-6 kpl) punajuuria
  • 500 g (1 pussi) peruna-sipulisekoitusta
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 4 dl ruokakermaa
  • 100 g sinihomejuustoa

Kuori ja raasta punajuuret. Sekoita voideltuun uunivuokaan tai annosvuokiin punajuuriraaste, peruna-sipulisekoitus, suola ja mustapippuri. Murenna joukkoon vielä sinihomejuusto ja kaada päälle ruokakerma. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Tämä oli erinomaista porsaan uunifileen seurana! Alkuperäisessä ohjeessa kehotettiin murentelemaan pinnalle vielä kaksi piparia ennen paistoa, mutta tämän jätin väliin...
Sopii hyvin edellisenä päivänä valmistettavaksi, sillä maku oikeastaan parani yön aikana.

0 kommenttia: