lauantai 13. joulukuuta 2008

Lohikäärmeen lohipasta

Perjantai-ilta yksin kotona, kaupassa käymättä, ideat vähissä eikä millään viitsisi käyttää tuntikausia aikaa yhden hengen aterian valmistukseen. Hmm...

Kurkistus jääkaappiin ja tuoreimpaan Kodin Kuvalehteen johtivat seuraavaan lopputulokseen:


Kastike:
  • 300 g kirjolohisuikaleita
  • n 10 cm pala purjoa
  • puolikas paprika
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tlk vähärasvaista ranskankermaa
  • sitruunapippuria
  • mustapipuria
  • suolaa
  • 1 dl tuoretta tilliä
Kypsennä kalasuikaleet pannulla, lisää joukkoon purjo- ja paprikasuikaleet ja vähän myöhemmin muut aineet, tuore tilli viimeiseksi.

Tarjoiluun:
täysjyväfusillia, juustoraastetta, puolikkaita kirsikkatomaatteja, ruisleipää tai saaristolaislimppua.

Alkuperäinen ohje oli Kodin Kuvalehdessä (23/2008) nimellä Nopea kastike pastalle. Siinä kastike valmistettiin kylmänä ja sekoitettiin keitettyn tuorepastan joukkoon.
Kalana käytettiin 200 g graavilohta ja paprikan tilalla oli 2 rkl kapriksia, eikä kastikkeeseen tietenkään enää lisätty suolaa.

Tätäkin voisi joskus kokeilla, valmistuu varmasti tosi äkkiä. Vielä kun oppisi sietämään kapriksia...

0 kommenttia: