sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Mausteinen porkkanaleipä leipäkoneella

  • 2½ dl vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl siirappia
  • 2½ dl porkkanaraastetta
  • 3 dl sämpyläjauhoja (195 g)
  • 4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (260 g)
  • 1 dl ruisjauhoja (60 g)
  • 2 tl fenkolia
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl kuivahiivaa (tai 1/3 pkt tuorehiivaa)

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan pitäisi jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse normaali perusleivän ohjelma ja käynnistä tai ohjelmoi leipäkone.

Ehdottomasti oma suosikkini, ei ole mennyt pieleen kertaakaan! :-)

0 kommenttia: