maanantai 8. joulukuuta 2008

Toastit

  • 2 siivua paahtoleipää
  • ketsuppia
  • 2-4 siivua juustoa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/4 tl aromisuolaa
  • 1/4 tl oreganoa
  • pari veitsenkärjellistä Creme Bonjouria tai homejuustoa
  • 1-2 siivua kinkkua tai salamia
  • 1/2 tl pestoa (vihreä tai punainen)

Pikaisesti tehtävää pikkusuolaista tai määrissä valmistettuna lautasellinen makukolmioita isommallekin porukalle ja suureen nälkään. Tarvittavat välineet ovat voileipägrilli, juustohöylä, sekä muutama minuutti aikaa.

Laita grilli päälle, ja preppaa sillä aikaa leivät seuraavasti :

Ota leivänpala, ja sipaise siihen Creme Bonjouria tai vaikkapa homejuustoa. Ripottele tämän päälle valkosipuli ja suola. Heitä seuraavaan kerrokseen juustonsiivut. Pyöräytä ketsuppia juuston päälle ohut kerros/kiekura. Ripottele ketsupin joukkoon pippuri sekä oregano.
Jos haluat, voit levittää ketsupin tasaiseksi sillä toisella leivänpuolikkaalla.
Lopuksi lisää kinkku sekä pesto (voit pyörittää tämänkin tasaiseksi kerrokseksi) ja pamauta "kansi kiinni" eli laita se toinen leivänpuolisko toastin yläkerrokseksi (jätä kuiva puoli ylöspäin).

Tuuppaa grilliin ja odota pari minuuttia, kunnes toastin pinta on maun mukaan sopivan ruskettunut, ja juusto on sulanut. Ota toasti grillistä, aseta se lautaselle ja leikkaa kulmittain kahdeksi kolmioksi. Tarjoile lämpimänä ja nauti maukkaista kaloreista.


Perusmausteiden pysyessä samana hyväksi todettuja yhdistelmiä parilla täytteellä on myös mm.

Salami-Aurajuustotoast
Tonnikala-Aurajuustotoast
Kinkku-Pestotoast
Salami-Creme Bonjour(aurinkokuivattu tomaatti)-toast
Kinkku-Creme Bonjour(ruohosipuli)-toast

Kannattaa kokeilla rohkeasti muitakin mieleen tulevia vaihtoehtoja, eri juustolaatuja, meksikon ketsuppia... mitä vain mieleen juolahtaa.


0 kommenttia: