- 600 g karjalanpaistilihaa (sika & nauta, 3/2)
- 2 sipulia pilkottuna
- 6 porkkanaa paloina
- 2 liemikuutiota
- mustapippurirouhetta
- (suolaa)
- rosmariinin oksa
- 1-1,5 litraa vettä
Koska säälin uuden uuden patani ulkonäköä, käärin sen folioon ennen uunin pesään laittoa. Uunilämpömittaria minulla ei ole, mutta odotin, kunnes hiillos melkein lakkasi hehkumasta, ja asettelin padan arinalle mahdollisimman tasaiseen kohtaan. Nyt vain odotellaan. Tuoksu ainakin on lupaava :)
Kuvassa vasta matkalla uuniin...
EDIT: Karjalanpaisti oli uunissa koko yön ja onnistui erinomaisesti. Pata säilyi ehjänä ja folion ansiosta myös puhtaana. Myöhempienkin käyttökertojen perusteella on tälle astialle annettava lämpimät suosituksensa: kestää lieden ja uunin, pitää lämmön pitkään ja puhdistuu helposti. Sydämelliset kiitokset Joulupukille!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti